Очисні споруди Генічеського району перестали працювати в Генічеську та на Арабатській стрілці

Російська влада Херсонської області повідомляє про незадовільну роботу очисних споруд у Генічеську та на Арабатській стрілці.

Навіть повна відсутність навантаження від курортників і відпочиваючих у курортний сезон 2023 року, що не відбувся, призвів до значного, вдвічі, забруднення морської води Азовського моря.

За результатами проведених лабораторних досліджень виявлено незадовільну якість морської води

17 липня в акваторіях пляжів загального користування Азовського моря та Утлюцького лиману в Генічеську, Генічну Гірку, Щасливцеве та протоці Промоїна фахівцями Генічеського міжрайонного відділу «Херсонського обласного центру гігієни та епідеміологи» було проведено моніторинг якості морської води.

За результатами проведених лабораторних досліджень морська вода не відповідає вимогам СанПіН 1.2.3685-21 за мікробіологічними показниками, а саме виявлено в 100 см3 ентерококи в кількості 23 за норми не більше 10.

Ентерококи є бактеріями сімейства Enterococcaceae і відносяться до санітарно-показових мікроорганізмів, перевищення їх кількості свідчить про рівень фекального забруднення морської води. Зараження людей відбувається аліментарним (фекально-оральним) шляхом заковтування забрудненої води.

джерело